Hozzávalók:
1 kg nyári alma, 8 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, 5 dkg cukor, só, zsemlemorzsa. A megszóráshoz külön fahéjas porcukor.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formálhassunk belõle, majd fél órát állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Lobogva forró vízbe tesszük, felszínre bukkanásuk után még 4-5 percig fõzzük. A tálalótálat vékonyan megolajozzuk, morzsával kihintjük, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítése:
A lisztbol, tejbol, cukorból, élesztobol, tojássárgájából, vajból kevés sóval, reszelt citromhéjjal kelt tésztát készítünk.
Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd lisztbe mártott, dió nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztadarabkákat egyenként langyos vajba mártjuk, és kuglófsütobe vagy mély tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Darált diót, törött fahéjat, kristálycukrot és mazsolát összekeverünk, ezzel minden sort meghintünk. Ezután langyos helyen 35-40 percig lassan kelesztjük, majd közepesen meleg sütoben világos pirosra sütjük. A süto melege egyenletes legyen. Abban az esetben, ha a süto a tészta tetejét megbarnítaná és a tészta belül még nyers, lenne (ezt tésztába szúrt hurkapálcikával vagy villával próbálhatjuk ki), fóliával takarjuk le, és lassú tuznél süssük tovább. Ha a tészta teljesen megsült, könnyen elválik a tepsi oldalától.
Tíz-húsz-harminc
Hozzávalók:
10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt és 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
Tésztát készítünk úgy, hogy a hozzávalókat egy kis tejföllel összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk, a kiszaggatott tészta felét kilyukasztjuk középen, ebbõl lesz a teteje. Elõmelegített sütõben megsütjük. A sütõbõl kivéve vaníliás porcukorba hempergetjük a tetejét. Végül lekvárral összeragasztjuk.
Almás béles
Hozzávalók:
A tésztához: 1 doboz tejföl, 1 doboz zsír, 1 doboz cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütõpor, 1 csomag szárított élesztõ, amennyi lisztet felvesz. A töltelékhez: 1 kg alma, búzadara, ízlés szerint cukor, fahéj.
Elkészítés:
A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és elõmelegített sütõben, közepes lángon készre sütjük.
Elkészítés:
Vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk egy tojást. Tovább keverjük 1 percig, a második tojást is hozzáadjuk, ezzel is további egy percig keverjük a vajat, majd beleöntjük a tejet + a kakaót, és a végén a lisztet. Jól elkeverjük az egészet, és kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük, majd 180 C fokos, elõmelegített sütõben megsütjük.
Sütési idõ kb. 20-25 perc. Porcukorral megszórva illetve lekvárral (pl. eper, vagy baracklekvár) megkenve tálaljuk.
Elkészítés:
A sárgarépát a citromlével és az ananászpürével összekeverjük. A lisztet, a cukrot, a sütõport, a szódabikarbónát, a sót, a szegfûszeget, a szerecsendiót és a szegfûborsot is összekeverjük, az olajat is hozzáadva fényesre keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a mogyorót és a répás keveréket. 2 nagy, téglalap alakú formát kivajazunk, liszttel meghintünk. A tésztát ezekben elosztjuk, és forró sütõben kb. 45 percig sütjük. Az olvasztott vajat és a mézet simára keverjük, és a kihûlt sütemény tetejét ezzel meglocsoljuk.
Túró szeletek
Hozzávalók:
1 kg túró, 15 dkg lágy margarin, 5 evõkanál búzadara, 2 evõkanál liszt, 10 evõkanál cukor, 4 egész tojás, csipet só, reszelt citromhéj, és 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütõpor).
A tetejére: 1 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 tojás.
Elkészítés:
A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretû zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére valókat is kikeverjük, és evõkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején. Forró sütõben közepes lánggal szép pirosra sütjük (legalább 40 perc). Hosszúkás szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
A tojásból, lisztbõl és a tejbõl sûrû csomómentes palacsintatésztát készítünk. Ízlés szerint cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Az almákat megmossuk, megtöröljük, a magházat kiszúrjuk belõlük, majd kisujjnyi vastagra felkarikázzuk. Az almakarikákat lisztbe, majd a kókuszos palacsintamasszába forgatjuk. Felforrósított olajban megsütjük.
Almás fahéjas süti
Hozzávalók:
3 alma, 6 evõkanál cukor, 9 dkg liszt, 11 dkg vaj, õrölt fahéj, vaj és liszt a sütéshez.
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházukat, majd felszeleteljük. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a feldarabolt almákat. Megszórjuk 3 evõkanál cukor és a fahéj keverékével. A lisztet tálba szitáljuk, és összekeverjük a maradék cukorral. Ehhez adjuk a vajat, de ezt az ujjaink segítségével morzsás állagúvá dolgozzuk. A tepsiben az almára elosztjuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Vanília vagy/és csokoládékrémmel tálaljuk.
Elkészítés:
1 dl tejben elkeverjük az élesztõt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az elõzõleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztõt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretû pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bõ, forró olajban, fedõ alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedõ nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközõre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütoporral. A liszt 1/3 részét a 50 dkg vajjal jól eldolgozzuk és huvös helyre félre, tesszük.
Míg a vajas tészta pihen, a liszt másik részéhez 10 dkg porcukrot, vaníliacukrot, 4 egész tojást, nagy csipet sót és kb. 1 dl tejet, keverünk, hogy lágy tésztát kapjunk. A vajastésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepére helyezzük a lágy tejestésztát, egyszer összehajtjuk, ismét nyújtjuk, azután megint hajtjuk. Ezt ismételjük ötször-hatszor, míg végül a tésztát a tepsi nagyságának kétszeresére nyújtjuk és kettévágjuk. Felét tepsibe tesszük, szélét elnyomkodjuk egyenletesen s fahéjjal ízesített, porcukorral erosen édesített nyers, vékonyra szeletelt almával beborítjuk, mazsolával boven megszórjuk. A tészta másik felét az almarétegre helyezzük, ujjunkkal szélén elnyomkodjuk. Legvégül ritka villával megszurkáljuk és tojás sárgájával boven, lekenjük. Jó meleg sütoben sütjük.
Elkészítés: A lisztet a sütoporral, tojássárgájával, sót és szükség szerinti tejfölt összegyúrunk lágy tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az egy órával elobb már elkészített és hideg helyen pihentetett vajastésztát belecsomagolhassuk. A vajastésztát 30 dkg lisztnek 50 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük. Az összetett tésztát négyszer-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg legvégül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrva, tojással lekenve, vajazott tepsin, forró sütoben szép sárgára sütjük.
Elkészítése:
A lisztet 2 csomag sütoporral, cukorral, zsírral, tojással, 1 csomag vaníliacukorral, 6-8 evokanál tejjel rétestészta keménységure gyúrunk, többször hajtogatjuk és nyújtjuk, míg végül 2 részre osztjuk. Egyik részt tepsibe téve az alábbi mákos töltelékkel kenjük és a másik tésztarésszel, befedjük. Töltelék: 40dkg cukrot kevés vízzel sziruppá fozünk, azután fott passzírozott krumplit és 40dkg orölt mákot adva hozzá rövid ideig átfozzük.
Sütés elott a tésztát villával megszurkáljuk, és tojássárgájával egyenletesen bekenjük. Forró sütoben szép barnára sütjük.
Elkészítése:
8 tojás sárgáját a cukorral félóráig keverünk, azután 2dkg áttisztított ánizsmagot, amelynek felét durván megtörjük, továbbá 10dkg apró világos mazsolát adunk hozzá a liszttel elkevert 1 csomag sütoporral. Vajazott, lisztezett keskeny, hosszú formába öntés elott a 8 tojás keményre vert habját adjuk még hozzá, és szép világosra sütjük. A kisült tésztát kendobe csavarjuk és közvetlen felszolgálás elott szeleteljük.
Erogén horoszkop.
Erogén horoszkóp
Egyes asztrológusok minden csillagjegyhez erogén zónákat rendeltek. Ezen elképzelés előnye az lenne, hogy annak alapján, amit ők kiolvasnak a csillagok állásából, a nők megtervezhetik hódítási hadjáratukat.
Tekintsük meg tehát, melyek a csillagjegyek erogén zónái:
Kos
Erogén zónák: a fej és az arc
A Kos férfiak imádják, ha az arcukat simogatják, és szinte kirázza őket a hideg (jó értelemben), ha valaki hajukba túr. Imádják, ha partnerük halántékukat masszírozza, vagy ha gyengéden ajkukkal megérinti arcukat.
Bika
Erogén zónák: a nyak
Aki el szeretné kényeztetni a bikát, annak elegendő egy nyakkörüli gyengéd simogatás. Arról nem is beszélve, hogy a nyaktáji csókok a legmegfelelőbb módjai annak, hogy elfelejtessék vele a nyakkendő szorítását.
Ikrek
Erogén zónák: kezek, karok és vállak
Az ikrek szenvedélye a kezekbe összpontosul. Szereti szeretkezés közben ujjait ajkaidon végigsimítani, hogy érezhesse csókjaid gyengédségét. A karok a legélénkebb érzékelő szervek, amelyek előszeretettel kulcsolódnak össze a partner testén.
Rák
Erogén zónák: a mellkas
A csillagjegy szülöttei, úgy a nők, mint a férfiak igen fogékonyak a francia csókra, ám emellett a mellkas a legérzékenyebb testrészük. Egy Rák férfi számára egy sikeres szerelmi együttlét kezdetét a mellkasra lehelt forró csókok kavalkádja képezi.
Oroszlán
Erogén zónák: a hát
Az Oroszlán férfi az erotikus masszázsok rajongója, aki minduntalan új élményekre sarkallja partnerét. A klasszikusan hangzó, ám annál erotikusabb körömkarmolások azok, amelyek igazán elkápráztatják.
Szűz
Erogén zónák: a has
Ha gyengéd csókokkal borítod be hasát, akkor még azt is elfelejteted vele, hogy rajtad kívül más is létezik a világon.
Mérleg
Erogén zónák: csípő és fenék
Könnyedén megkülönböztetheted a Mérleg férfiakat a horoszkóp más jegyeitől, hiszen ezen példányok szembetűnő hátsóval rendelkeznek. Arra gerjednek a legjobban, ha ajkaiddal megérinted a csípőjüket, miközben kezeid nyugodtan más vizekre evezhetnek...
Skorpió
Erogén zónák: a nemi szervek
Úgy tűnik, ezzel nem mondtam semmi újat, hisz ha jól belegondolunk melyik férfi számára nem erogén zóna az intim környék? Igazság szerint a skorpiók számára az ilyesfajta érzékelés sokkal intenzívebb, mint más jegyek esetében, így ők mindig előnyben részesítik majd a hagyományos szexuális együttlétet.
Nyilas
Erogén zónák: oldalbordák, haj
Ha csókolózás közben alig észrevehető módon megérinted oldalbordáit, észreveheted majd, hogy rögtön libabőrős lesz, és felgyorsul a légzése. Ezen kívül, úgy a nők, mint a férfiak intenzív módon érzékelik a hajat megcélzó érintéseket.
Bak
Erogén zónák: a térdek
A Bak anatómiailag legérzékenyebb testrésze egyúttal a legerogénebb is. Általánosságban a térdeket nem tekintik kiváltképp erogén zónáknak, ám kevesen tudják azt, hogy ott számos felfedezésre váró rejtély létezik.
Vízöntő
Erogén zónák: a lábszár és a boka
Habár még a Vízöntők sincsenek teljességgel tudatában ezen erogén zónának, kétségkívül számos örömet okozhat egy hozzáértő kéz simogatása, nem beszélve az erre a területre koordinált csókokról.
Halak
Erogén zónák: talpak, lábujjak
Úgy tűnik ebben az esetben igaz a mondás, miszerint az öröm lábai előtt hever. A Halak esetében a szenvedély alulról fölfelé irányul, tehát ha le akarod venni a lábáról, akkor ezt megteheted a lábujjak és a talpak puszilgatása által.
Száguldj végig a pályán a mentőautóval és kapj el annyi őrült fickót amennyit csak tudsz. Akkor teljesíted a küldetést ha nem borulsz fel és beérsz a...
Tiger Woods a sportoló menekül az autójával, felesége követi és egy golfütőt próbál neki vágni. Segíts Tigernek, hogy el tudjon menekülni és ne szen...
Egy ritka elem utazik az űrben, akit meg akarnak támadni, kerüld el, hogy ez megtörténjen. Használd a lövéshez a space gombot az egérrel pedig célozd be a...
Célozzd meg a puskával a frizbiket, mindegyik színű más pontszámot ér. De vigyázz mert közben a galambok is röpködnek, nehogy eltaláld őket. Teljesíte...
Egy bennszülöttnek van 10 felesége, meg kell őket védenie a támadóiktól. Egy kis kunyhó közepén van és nemcsak az asszonyait hanem az élelmet is meg ke...
Egy kommandós emberrel kell bemenni minden helységbe és lelőni mindenkit akivel csak talélkozol. Irányítás az A, S, D W gombokkal, lövés az egér gombjáv...
Rendezd be a nappalit az alul látható elemekből úgy, hogy minél szebb és hangulatosabb legyen a a karácsonyi ünnepekre. Fenyőfát is díszíts és sok ajá...
Színezd ki ezt a szép karácsonyi képet, feliratot is választhatsz rá. Ha szép lett az eredmény kinyomtathatod és elküldheted képeslapként a családnak v...
Csúszka tologatós kirakó játék. Itt a rajzfilmből ismert pindúr pandúrokat rakhatod ki. Válassz nehézségi szintet a kép tetején, a nyílakkal változta...
Ez a kispingvin nagyon éhes, segíts neki minél több halat elfogni, hogy jóllakjon. De vigyázz mert ha piros halat eszik meg akkor elolvad a jégtömb és bele...
Egy kisfiú hógolyózik a barátaival. Célozd meg őket és dobd el a hógolyót, gyűjts minél több pontot, de vigyázz a télapót ne találd el, mert akkor v...
A jobb oldalon levő kockákra kattintva rakhatod ki a képet, úgy hogy az egér gombját csak akkor engeded el ha már le akarod tenni a darabot a helyére. Sok a...